Waar ligt bodrum

waar_ligt_bodrum.jpg

Bodrum is een populaire badplaats en vakantiebestemming in Turkije. Maar waar ligt Bodrum eigenlijk precies?

In het zuidwesten van Turkije aan de Egeïsche kust, aan de Middellandse Zee ligt Bodrum. De kustlijn daar wordt ook wel de Rivièra van Turkije genoemd, en dat is niet voor niets! De kust is weelderig groen met vele baaien en fraaie stranden en het zeewater is er schitterend azuurblauw. Daarbij fleurt de altijd aanwezige Mediterrane zon het geheel mooi op; een ideale bestemming voor een heerlijke zonvakantie.

Lange geschiedenis

De geschiedenis van de streek gaat eeuwen terug en dat is te zien aan het kasteel, gelegen boven op het schiereiland en uitkijkend over de haven en ook het mausoleum en het Griekse theater zijn overblijfselen uit een ver verleden.  
Bodrum ligt in een baai met daarin een schiereiland waardoor er een mooie natuurlijke haven gevormd wordt. Deze haven was vroeger vooral het toneel van talloze vissersbootjes, maar tegenwoordig zie je er ook veel plezierjachten. De haven is bruisend gezellig en in de avond wordt het er helemaal sfeervol. De haven en de badplaats barsten van allerlei winkeltjes, restaurants en bars en natuurlijk zorgen ook de boulevard en de gezellige stranden voor een echte ‘Rivièra-sfeer’.