Excursies bodrum

excursies_bodrum.jpg

Vanuit Bodrum zijn er talloze mogelijkheden voor excursies. Van zwemmen met dolfijnen tot het bezoeken van historische bezienswaardigheden. Hieronder hebben we een kort overzicht met de leukste excursies voor je samengesteld:

Hoogtepunten schiereiland Bodrum

Een dagexcursie waarbij je langs alle hoogtepunten op het schiereiland Bodrum wordt geleid, zoals de bruisende markt in Yalikavak,  het authentieke vissersplaatsje Gümüslük en het stadje Turgutreis. Onderweg geniet je van prachtig uitzicht over baaien en stranden. 

Ruïnes van Iasos

Iasos is wat minder bekend, maar niet minder mooi. Het zijn ruïnes van een eeuwenoude stad in de regio Caria, Je rijdt er in een huurauto in 1,5 uur naartoe en de excursie kan mooi gecombineerd worden met een bezoek aan het centrum van Milas.

Boottocht naar Rhodos

Vanuit de haven van Bodrum kun je met een catamaran of veerboot een mooie tocht maken naar het Griekse eiland Rhodos. Rhodos-Stad heeft een prachtig historisch centrum, omringd door de muren van een Venetiaanse burcht. Andere mooie plaatsen zijn het St. Nikolaasfort en het archeologisch museum.

Dorpentocht

Een bijzondere excursie is de dorpentocht. De gids vertelt je alle over het echte leven en de cultuur in de Turkse dorpen. 
Wandelen rond het Bafameer

Het Bafameer ligt op ongeveer anderhalf uur rijden van Bodrum en is prachtig voor natuurliefhebbers. Er zijn verschillende wandelroutes rond het meer en in de omgeving van het meer en de Menderes delta leven ruim 250 verschillende vogelsoorten. 

Jeepsafari

Een jeepsafari is een spannende excursie. Vanuit Bodrum heb je verschillende mogelijkheden, zoals een standaard jeepsafari,  Adventure Jeepsafari, de Sunset Jeepsafari of een excursie met een jeep, gecombineerd met een boottocht.

Zwemmen met dolfijnen

Een onvergetelijke belevenis is zwemmen met dolfijnen. Dit kan in het Dolphin Park, bij het plaatsje Guvercinlik.  Je moet wel vooraf reserveren.  Overigens kun je in het Dolphin Park Bodrum ook genieten van dolfijnenshows.