Strand bodrum

strand_bodrum.jpg

Dank zij de ligging van Bodrum; in de ronding van een baai en met daarin een schiereiland, is er niet slechts één strand Bodrum, maar kent de badplaats verschillende stranden. De kust heeft dus ook geen kilometers lange stranden, maar meerdere kleine strandjes. Dat maakt een zonvakantie natuurlijk erg sfeervol! Veel hotels maken gebruik van deze onderverdeling en hebben elk hun eigen privé strand.

De stranden hebben allemaal zo hun eigen karakter en geven je de gelegenheid om precies dat strand te kiezen om optimaal van de zee te genieten. Of je nu wilt zonnebaden, met kleine kinderen bent of uitdagende watersporten wilt beoefenen, in Bodrum kan het allemaal! Hieronder hebben we een kort overzicht samengesteld van de belangrijkste stranden bij Bodrum.

Het Centrum strand Bodrum

Het Centrum Strand ligt naast het centrum van Bodrum en bestaat uit zand en fijne kiezels. Het is een sfeervol strand waar een gedeelte van de boulevard achter langs loopt. De bodem loopt vrij snel af waardoor het al snel diep wordt en dus minder geschikt is voor kleine kinderen.
Bardakasi strand Bodrum

In het zuidwesten van Bodrum vind je het Bardakasi strand. Het is een fraai zandstrand met twee houten pieren en veel voorzieningen, zoals ligbedden, parasols en mogelijkheden voor watersporten. 

Strand van Gümbet

Gümbet is een  dorpje dat vastgekleefd ligt aan Bodrum. Het strand van Gümbet is prachtig gelegen in de baai met een fantastisch uitzicht. Het is een erg populair strand en bestaat uit zand en fijn grind. Ook hier zijn vele faciliteiten en watersportmogelijkheden. Vanaf Gümbet ben je overigens snel in Bodrum; te voet of met een dolmus.