Bodrum uitgaan

bodrum_uitgaan.jpg

Bodrum is in de loop der jaren uitgegroeid tot een populair vakantie-oord en heeft een bruisend uitgaansleven. Bekend is discotheek Halikarnas, dat een fraai omgebouwd Ottomaans-Grieks herenhuis is. 

Uitgaan in Bodrum

In Bodrum zelf kun je in het historische centrum terecht bij de vele barretjes, waar je in het zand kunt genieten van een drankje en een adembenemend mooie zonsondergang. De echte feestgangers gaan natuurlijk naar de Halikarnas discotheek; de drankjes zijn er aan de prijzige kant, maar zo’n populaire disco in zo’n mooi pand moét je gewoon een keer gezien hebben.

Voor het echte uitgaansleven moet je eigenlijk naar Gumbet, het dorpje dat aan Bodrum vast ligt. Daar vind je straten vol restaurants, bars, cafe’s en discotheken en daar kan je dan ook tot in de kleine uurtjes door feesten.

Uit eten in Bodrum

Om een goede bodem te leggen voor een avondje uit, kun je het er eerst eens even flink van nemen in één van de talloze restaurants in de smalle straatjes van het oude centrum van Bodrum. Je vindt er Turkse restaurants waar je kunt genieten van typische, bij ons bekende gerechten zoals kebab of kofte, maar een heerlijke vismaaltijd behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden in dit van oorsprong vissersdorp. Ook in de haven van Bodrum zijn overigens veel restaurants en daar is het ook heel sfeervol om te eten. Voor de visliefhebber is de baai van Gumusluk een echte aanrader; de high class Turken komen van heinde en verre om vis te eten in de baai  van Gumusluk met op de achtergrond een schitterende ondergaande zon!