Bodrum centrum

bodrum_centrum.jpg

Het centrum van Bodrum is echt de moeite waard om te verkennen. Je ziet er de sporen van een eeuwenoud verleden, maar tegelijkertijd is het ook een echte moderne toeristenstad!

Bodrum Centrum; levendig en gezellig

Bij aankomst wordt je al overspoeld door indrukken. Je vindt er winkels, restaurants, terrassen en bars zodat het centrum zowel overdag als ’s avonds een en al gezelligheid en levendigheid uitstraalt. Overdag kun je je hier helemaal verliezen in  de talloze winkels en boetiekjes en tussendoor kun je op een gezellig terras even uitrusten en afkoelen met een fris drankje.

Uit eten gaan is hier ook een hele belevenis. Natuurlijk wordt er overal heerlijk verse vis geserveerd, maar ook de rest van de Turkse keuken is een walhalla voor de Bourgondiër. Wil je het echt goed aanpakken en lekker lang tafelen, bestel dan vooraf mezzes. Het zijn allemaal kleine hapjes; de een nog lekkerder dan de ander, geserveerd met brood.

In  de avonduurtjes is het heerlijk om een wandeling te maken langs het oude theater en te genieten van het uitzicht of gewoon nog meer te winkelen. De winkels zijn tot laat in de avond geopend. Dat is dus ook meteen een tip voor als het erg heet is overdag. Blijf dan vooral lekker bij je zwembad liggen en als het dan wat af begint te koelen, kun je richting centrum trekken.
Uitgaan kan natuurlijk ook goed in Bodrum centrum. Er zijn vele barretjes waar je lekker kunt zitten aan een tafeltje in het zand. Wil je liever helemaal uit je dak gaan? Ga dan naar één van de grootste openluchtdiscotheken van Europa; discotheek Halikarnas.

Hoe kom je in Bodrum Centrum?

Het centrum van Bodrum is goed bereikbaar met een taxi of dolmus (minibusje).