Bezienswaardigheden Bodrum

bezienswaardigheden_bodrum.jpg

Bodrum is één van de populairste vakantiebestemmingen in Turkije en dat is niet onterecht. Deze prachtig gelegen badplaats aan de Egeïsche kust is een perfecte combinatie van modern comfort en eeuwenoude sfeer. Behalve lekker van de zon en de zee genieten, zijn er ook een aantal mooie bezienswaardigheden in en om Bodrum. Hieronder hebben we een lijstje met de mooiste bezienswaardigheden Bodrum voor je samengesteld.

De Haven

Bodrum is van oorsprong een vissersdorp en de haven vormde daarvan het bruisende hart. Vandaag de dag zie je hier dan ook het verleden en heden naadloos in elkaar over gaan. Vissersbootjes liggen naast plezierjachten en de haven barst van de gezellige restaurants, hotelletjes en talloze winkels en je vindt er ook het strand. Vanuit de haven kun je trouwens diverse boottochten boeken, naar bijvoorbeeld het Griekse eiland Kos.

Kasteel van Sint Petrus

Op het schiereiland, uitkijkend over de haven ligt het kasteel van Sint Petrus. De middeleeuwse burcht werd gebouwd om de haven te beschermen. Nu is het hét symbool van de badplaats. Je kunt het kasteel bezoeken alsmede het onderwater-archeologisch museum met het Schip van Uluburun, de graftombe van prinses Ada van Karië en diverse vondsten uit de prehistorie .

Mausoleum van Halicarnassus

Het Mausoleum van Halicarnassus is één van de zeven wereldwonderen. Het is een prachtige graftombe en bevat behalve de urn met de as van Mausollos ook een graftombe van zijn echtgenote en zuster Artemisia.

Grieks Theater

Op de helling van de Goktepe heuvel ligt het Griekse theater dat stamt uit de Hellenistische tijd; 330 voor Chr. Het imposante theater is zeer goed bewaard gebleven en is daarom nog steeds in gebruik. Het biedt plaats aan zo’n 10.000 toeschouwers en een orkest ruimte.

Zeki Müren Museum

Een museum gewijd aan de beroemde Turkse zanger Zeki Müren.

Dedeman Aquapark

Niet echt een bezienswaardigheid, maar wel het noemen waard. Een gigantisch groot waterpark dat met 24 glijbanen, zwembaden, golfslagbad, de crazy river, de kinderclub zone en diverse restaurants en terrasjes gegarandeerd voor een onvergetelijke dag waterpret zorgt.

Torba

Wil je even uit de toeristische drukte, op zoek naar authentiek Turkije, ga dan naar Torba. Het is een knus en charmant plaatsje, gelegen in de groene baai aan de noordkant van Bodrum en heeft een authentiek haventje en kleine kiezelstrandjes.

Bezienswaardigheden Bodrum; andere activiteiten

Andere leuke bezigheden in en om Bodrum zijn diverse watersporten, boottochten, een jeepsafari en je kunt natuurlijk ook altijd heerlijk gaan winkelen of het nachtleven induiken.